Select the search type
  • Site
  • Web
Search

EKONOMIST

Trajanje obrazovanja: 4 godine

 

Svaki učenik, koji završi obrazovanje za zanimanje ekonomist, mora biti kreativan, intelektualno radoznao, uporan, strpljiv i mora imati smisao za suradnju. Sve ove karakteristike razvijaju i naši učenici tijekom svog četverogodišnjeg obrazovanja. Svoje znanje pokazuju kroz sudjelovanje na raznim natjecanjima, organiziranjem i sudjelovanjem na sajmovima vježbeničkih tvrtki te rade na različitim projektima uz pomoć svojih mentora.

Obrazovni program za zanimanje ekonomist je četverogodišnja strukovna škola u kojoj se obrazuju učenici koji će po završetku školovanja moći raditi na poslovima knjigovodstva, ekonomske propagande, računovodstveno-financijskim poslovima, poslovima trgovine i turizma. Također mogu raditi u bankama, osiguranju, u različitim državnim institucijama, a moći će se baviti i privatnim poduzetništvom. Ekonomisti će, nadalje, raditi u uredu, često odlaziti na poslovne sastanke, seminare, konferencije i sl.

 

Za upis u obrazovni program za zanimanje ekonomist boduju se prosjeci ocjena od 5. do 8. razreda te zaključne ocjene iz navedenih predmeta koje su učenici ostvarili u 7. i 8. razredu: Hrvatski jezik, Matematika, prvi strani jezik, Povijest, Geografija i Biologija.

 

   *SŠ Novska upisuje 20 učenika smjera ekonomist.

 

            Za upis je potrebna potvrda nadležnog školskog liječnika i zahtijeva se uredna funkcija gornjih ekstremiteta te uredno kognitivno funkcioniranje.

 

Obrazovanje za zanimanje ekonomist završava pisanjem i obranom završnog rada. Ukoliko žele nastaviti obrazovanje u nekoj visokoškolskoj ustanovi, učenici također mogu polagati ispite državne mature.

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr