Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Učenici ambasadori boravili u Strasbourgu

 

Nakon pobjede na nagradnom natječaju, učenici ambasadori ostvarili su pravo sudjelovanja u radu Europskog parlamenta u Strasbourgu. Tamo su se uputili 1. ožujka 2024. gdje su proveli tri dana.

 

Učenici ambasadori Srednje škole Novska aktivno su sudjelovali u raspravama o zaštiti demokracije i ljudskih prava u Europi. Čak četiri naša ambasadora okušala su se i kao govornici, što nas je učinilo izuzetno ponosnima. Iako smo bili jedini predstavnici Hrvatske, potrudili smo se da ne budemo neprimijećeni, te da se i naš glas čuje. Profesorice mentorice, Dijana Bogović Gulić i Irena Dodigović Sovulj, pohvaljuju i ovu generaciju ambasadora za odličnu suradnju koja je rezultirala još jednim nezaboravnim iskustvom.

 

Nakon uspješnog radnog dana u Europskom parlamentu, naši su se “zastupnici” drugi dan opustili i uživali u razgledu Strasbourga. Prošetali smo užim središtem grada i obišli istaknute znamenitosti, a poseban doživljaj bila je vožnja turističkim brodom po gradskim kanalima. Nismo bili u Panamskom kanalu, ali doživjeli smo dizanje i spuštanje broda metodom ustava koje ovdje radi po sličnom principu. Vrijeme nam je odlično poslužilo pa smo dan iskoristili za maksimalno uživanje.

 

Posljednjem dana, na putu kući posjetili smo Augsburg i Allianz Arenu. Sve što je lijepo kratko traje, vraćamo se puni dojmova i malo umorni, ali ponosni i bogatiji za još jedno vrijedno iskustvo. To su trenutci koji se pamte!

 

                                                                                                                                           Irena Dodigović Sovulj, prof. mentor

Dokumenti za preuzimanjePovratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr