Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Domaćini Županijskog natjecanja iz hrvatskoga jezika 2024.

 

I ove nam je godine povjerena organizacija natjecanja za najbolje učenike naše županije iz hrvatskoga jezika. Srijeda 20. ožujka u našoj je školi postala središte gdje su se okupili učenici i mentori koju su prošli školsku razinu natjecanja.

 

Svoje smo goste srdačno dočekali i prikazali im kratki program. Važne ličnosti za povijest našega grada, Emilija i Adalbert Knopp, bile su glavni dio programa. Te su uloge preuzeli Anamarija Markić i Ivo Šarčević. Zanimljivim dijalozima koje su izveli, proveli su okupljene kroz razdoblje s početka 19. stoljeća kada je ta obitelj bila pokretač razvoja gospodarskog i društvenog života Novske. Na samome početku himnu su izveli učenici naše škole, ujedno i učenici glazbene škole u Novskoj. Marija Veble je pjevala dok su ju na violinama pratili Gabriela Tadić i Marin Johović. U pomoć oko organizacije uskočio je i Luka Zekić, a tu su bile i profesorice Danijela Pauković i Sanja Ilinić.

 

Okupljenima se obratila ravnateljica Nikolina Fijačko Filipović, a potom i zamjenik gradonačelnice Grada Novske Siniša Kesić. Predsjednica Povjerenstva Željka Pugelnik Vuković dala je upute za provedbu natjecanja nakon čega se pristupilo pisanju ispita. Ponajboljim učenicima sedmih i osmih razreda te učenicima srednje škole prigodne poklone uručila je naša ravnateljica.

 

Djevojke koje su danas ostvarile zapaženi rezultat kao predstavnice naše škole su Lucija Šašković (2. g) i Marta Čop (4. g). Lucija je osvojila odlično drugo mjesto s mentoricom Željkom Pugelnik Vuković dok se Marta našla na 4. mjestu s mentoricom Andreom Babić. Čestitamo im na odličnim rezultatima i pohvaljujemo za dodatni trud i volju za učenjem hrvatskoga jezika!

 

                                                                                                                                                               Andrea Babić, prof.

 

 

Dokumenti za preuzimanjePovratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr