Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Stručni posjet HAMAG-BICRO-u i HBOR-u u Zagrebu

 

14. studenoga 2023. učenici 2. E u sklopu nastavnog predmeta Poduzetništvo posjetili su Hrvatsku agenciju za malo gospodarstvo, inovacije i investicije i Hrvatsku banku za obnovu i razvitak - razvojnu i izvoznu banku Republike Hrvatske čija je osnovna zadaća poticanje razvitka hrvatskog gospodarstva.

 

U HAMAG-BICRO učenike je ljubazno dočekala gospođa Marija Wisely, djelatnica Službe za poslove Uprave i Odjela za odnose s javnošću i protokola, koja je organizirala predavanja djelatnika. Oni su učenicima kroz kratke interaktivne prezentacije predstavili rad svojih odjela i projekte kojima se bave. Nakon kratkog pozdrava predsjednika Uprave gospodina Vjerana Vrbanca, učenici su bili oduševljeni informacijom kako HAMAG-BICRO u svom radu kontinuirano zapošljava zbog povećanja djelokruga svog poslovanja i potreba na tržištu te će zasigurno ovu informaciju uzeti u obzir prilikom odabira studija i planiranja karijere.

 

Voditeljica Odjela za mikro poduzetnike Mirela Đuran održala je iscrpno predavanje o programima kreditiranja HBOR-a. Za to vrijeme učenici su mogli postavljanja pitanja i komentirati. Kroz ovakve stručne posjete učenici strukovnog zanimanja itekako postaju obogaćeni za jedno drugačije znanje i iskustvo koje nastava u klasičnoj učionici ne može uvijek ponuditi. Dobivaju informacije iz prve ruke, stječu iskustva temeljem vlastitih dojmova, informiraju se i upoznaju važnost institucija koje pomažu poduzetnicima u njihovom osnutku i djelovanju te upoznaju mogućnosti za osobni i profesionalni razvoj. Upravo je to i bio cilj kojega je pri planiranju ove terenske nastave imala njihova profesorica Helena Vori.

 

                                                                                                                                                                                       Helena Vori, prof. mentor

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr