Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Školski projekt "Financijsko opismenjavanje mladih" obilježava Svjetski dan statistike dijeljenjem primjera dobre prakse

 

Povodom obilježavanja Svjetskog dana statistike 20. listopada 2020. godine učenici koji su uključeni u školski projekt Financijsko opismenjavanje mladih s mentoricom Zdenkom Marton proveli su nekoliko aktivnosti i pružili primjer dobre prakse primjenom inovativnih metoda poučavanja.

 

U prostorijama škole postavili su izložbu kojom su upoznali javnost s rezultatima statističkog istraživanja na razini cijele škole pomoću Google obrasca na temu: Financijska pismenost učenika Srednje škole Novska. Rezultati istraživanja prezentirani su statističkim tablicama, grafičkim prikazima podataka te zaključcima do kojih smo došli provedenim istraživanjem o razini financijske pismenosti naših srednjoškolaca. Također su prikazali na kreativan način i strukturu upisanih učenika prema programima u Srednju školu Novska u školskoj 2020./2021. godini sa stanjem u listopadu 2020. godine.

 

Učenica Ivana Blažević iz 3. razreda ekonomske izradila je kviz Milijunaš pod nazivom Statistika svuda oko nas u kojemu su učenici mogli provjeriti znanje o kretanju i strukturi različitih podataka na razini Europske unije i Republike Hrvatske, a koji statistiku čine poučnom na zanimljiv i motivirajući način. Na satu predmeta Statistika učenici su proučavali mrežne stranice Eurostat-a koji je odgovoran za objavu kvalitetnih statističkih podataka i pokazatelja iz cijele Europe kojima se omogućuje usporedba među državama i regijama.

Dijeljenjem primjera dobre prakse nastojimo statistiku približiti učenicima jer ona prati gotovo sve aktivnosti i pojave koje nas okružuju u svakodnevnom životu.

 

                                                           Zdenka Marton, savjetnik i nastavnik stručnih predmeta

Dokumenti za preuzimanjePovratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr