Select the search type
  • Site
  • Web
Search

Vodoinstalater

 

Program trogodišnjeg trajanja obrazovanja za obrtništvo – jedinstveni model obrazovanja

 

Sektor: Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija

 

Vodoinstalater radi u radionici na izradi i pripremi elemenata instalacija i uređaja za ugradnju. On izrađuje, popravlja i montira elemente instalacija i uređaja koji omogućavaju siguran dotok od glavnog voda do trošila. Vodoinstalater vrši poslove priključivanja sustava za pripremu tople vode, solarnih sustava, dezinfekcije mreže i spajanja cjevovoda za odvod otpadnih voda. Vrši ispitivanje i nadzor vodovodnih uređaja na nepropusnost, nadzire uređaje tijekom rada te radi na održavanju i čišćenju vodovodnih uređaja. 

 

Tijekom školovanja vodoinstalater stječe teorijska i praktična znanja koja su potrebna za uspješno obavljanje poslova. Osim općeobrazovnih sadržaja, nastavni plan sadrži i stručno-teorijski dio s izbornom nastavom te praktični dio s vježbama u školskoj radionici i kod obrtnika. Posao vodoinstalatera zahtijeva strpljivost, točnost te mogućnost rješavanja tehničkih problema.

 

Zdravstveni zahtjevi: Uredan vid, raspoznavanje boja, uredna funkcija mišićno-koštanog sustava, uredna funkcija dišnog i srčano-žilnog sustava, uredno kognitivno, emocionalno i psihomotoričko funkcioniranje, uredna funkcija kože na šakama i podlakticama.

 

Za upis je potrebna liječnička svjedodžba medicine rada.

 

Predmeti koji se boduju za upis: Hrvatski jezik, Matematika i prvi strani jezik

 

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr