Select the search type
  • Site
  • Web
Search

STOLAR

Trajanje obrazovanja: 3 godine

 

Stolari se bave obradom drva i drugih zamjenskih materijala. Obradom proizvode pokućstvo, stolariju, oplate te obloge i razne uporabne predmete. Sva ova znanja naši učenici stječu na nastavi, ali i u novoopremljenoj radionici u školi. Učenici sami izrađuju razne rukotvorine koje prodaju kako bi opremili radionicu i imali što bolje uvjete za rad. Praksu obavljaju i u raznim stolarskim radionicama. Učenici popunjavaju i radne mape kojima dokazuju što su i kako radili te što su novoga naučili.

 

Obrazovni program za zanimanje stolar je trogodišnja strukovna škola u kojoj se učenici obrazuju kako bi po završetku školovanja mogli izrađivati, ugrađivati, postavljati, popravljati i održavati masivni i pločasti namještaj te građevnu stolariju (prozore, vrata, stubišta, ograde, krovne nadstrešnice i dr.). Također, nakon školovanja mogu oblagati stropove i podove te izrađivati pregradne stijene. Stolar može raditi i na restauraciji i rekonstrukciji namještaja ili se baviti oplemenjivanjem namještaja furnirom i letvicama.

 

Za upis u obrazovni program za zanimanje stolar boduju se prosjeci ocjena od 5. do 8. razreda te zaključne ocjene iz  navedenih predmeta koje su učenici ostvarili u 7. i 8. razredu: Hrvatski jezik, Matematika i prvi strani jezik.

 

   *SŠ Novska upisuje 10 učenika smjera stolar.

 

Za upis je potrebna liječnička svjedodžba medicine rada, a zahtijeva se uredan vid i dubinski (prostorni) vid, raspoznavanje osnovnih boja, uredna funkcija mišićno-koštanog sustava, uredna funkcija dišnog sustava, uredna funkcija srčano-žilnog sustava, uredna funkcija kože na otkrivenim dijelovima tijela, uredna ravnoteža i stabilno stanje svijesti, uredno kognitivno, emocionalno i psihomotoričko funkcioniranje, odsutnost alergije na profesionalne alergene. Zahtijeva se i Ugovor o provedbi praktične nastave.

 

Obrazovanje za zanimanje stolar završava pisanjem, izradom i obranom završnog rada.

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr