Select the search type
  • Site
  • Web
Search

PRODAVAČ

Trajanje obrazovanja: 3 godine

 

Učenici koji se školuju za zanimanje prodavač, tri godine uče i rade kako u školi, tako i na praksi u prodavaonicama. Mnogi naši prodavači sudjelovali su na raznim natjecanjima i postigli zavidne rezultate. Time su pokazali kvalitetu rada u školi, ali i na praksi. Mnogi od njih odlučili su nastaviti svoje školovanje i završiti školu za komercijalista. Svoju kreativnost pokazuju i prilikom izrade ukrasa kojima ukrašavaju školu, ali i izradom raznih predmeta koje prodaju i novac doniraju u humanitarne svrhe. Radne mape našim prodavačima nisu nikakav problem. To dokazuju i dobre ocjene, kojima se nagrađuje trud i rad u prodavaonicama.

 

Obrazovni program za zanimanje prodavač je trogodišnja strukovna škola u kojoj se učenici obrazuju kako bi po završetku školovanja mogli raditi u velikim trgovačkim sustavima, na specijaliziranim odjelima ili u malim trgovačkim društvima. Prodavač prodaje robu te savjetuje kupce o njezinoj kupovini. Posao uključuje i obračun prodane robe, brigu o blagajni, vođenje evidencije naručene, primljene i prodane robe.

 

Za upis u obrazovni program za zanimanje prodavač boduju se prosjeci ocjena od 5. do 8. razreda te zaključne ocjene iz  navedenih predmeta koje su učenici ostvarili u 7. i 8. razredu: Hrvatski jezik, Matematika i prvi strani jezik.

 

   *SŠ Novska upisuje 20 učenika smjera prodavač.

 

Za upis je potrebna potvrda nadležnog školskog liječnika, a zahtijeva se uredan vid, raspoznavanje osnovnih boja, uredan sluh, sposobnost funkcionalnog glasovno-jezično-govornog izražavanja u svrhu uspostavljanja komunikacije, uredna funkcija mišićno-koštanog sustava, uredna funkcija srčano-žilnog sustava, uredno kognitivno i emocionalno funkcioniranje. Zahtijeva se i Ugovor o provedbi praktične nastave.

 

Obrazovanje za zanimanje prodavač završava pisanjem i obranom završnog rada.

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr