Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

4. modul projekta EUsolis – Održivi gradovi

 

U petak 2. veljače 2024. na Ekonomskom fakultetu Zagreb održan je posljednji u nizu planiranih Okruglih stolova čija tema prati 4. modul projekta EUsolis – Održivi gradovi. Iz naše škole Okruglom su se stolu pridružile profesorice Edita Šneperger, Helena Vori i Marijana Frkat Adžijević (online) kojima je ovo još jedna u nizu posjeta Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu koji je trogodišnji nositelj Jean Monnet projekta - "Solidary Europe for Inclusive Society" (EUsolis).

 

Nakon uvodnog pozdrava i kratkog obraćanja voditeljice projekta izv. prof. dr. sc. Kosjenke Dumančić, 42 sudionika, od kojih je pola bilo online, imala su priliku slušati predavanja gostiju predavača i koordinatorice okruglog stola izv. prof. dr. sc. Ivane Marić. Započelo se razmišljanjem o gradovima budućnosti, a zatim je gradonačelnik grada Visa, gospodin Ivo Radica govorio o primjeru  održivog grada. U nastavku programa, svoje iskustvo vođenja grada te potencijalne izazove s kojima se pritom moguće susresti, prenio je bivši gradonačelnik grada Karlovca, dr. sc. Damir Jelić.

 

Posljednje predavanje ovog ciklusa – zanimljive teme vrlo bliske nastavnicima i knjižničarima: Sretne škole – sretni gradovi, o kojoj je govorila mr. sc. Judita Cuculić Župa, viša stručna savjetnica pri Europskoj komisiji u Hrvatskoj. Na samome kraju edukacije, sudionici su upoznati s informacijama o nastavku aktivnosti u sklopu projekta te su pozvani na diseminaciju projekta u svojim školama i knjižnicama.

 

Članice projekta EUsolis zahvalile su svim sudionicima na iskazanom interesu i entuzijazmu koji su pokazali za vrijeme trajanja svih dosadašnjih edukacija i Okruglih stolova te se vesele svim budućim zajedničkim aktivnostima i ponovnim susretima.

 

Iznimno nam je drago što svakoga puta u sklopu projekta sudjelujemo u raznim aktivnostima i obogaćujemo naša znanja. Ponosne smo što smo sudjelovale na sva četiri modula u sklopu ovoga projekta. Također se veselimo proljetnoj i ljetnoj školi i ponovnom susretu! Naša ćemo znanja i vještine nastojati prenijeti učenicima i djelatnicima Srednje škole Novska.

 

                                                                                                                                          Edita Šneperger, mag. oec.

Dokumenti za preuzimanjePovratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr