Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Noć muzeja 2024.

 

Obilježavanju ovogodišnje Noći muzeja 26. siječnja u gradu Novskoj uvelike su pridonijeli učenici i profesori naše škole sudjelujući u bogatom cjelodnevnom programu. Budući da je u središtu bila povijest obitelji Knopp, učenici 2. g, 2. e i 3. g razreda, uz pratnju profesorice Zdenke Marton, Ksenije Bakran Kovačević i Danijele Pauković, poslušali su predavanje dr. sc. Damira Stanića o utjecaju obitelji Knopp na građanski život Novske. Zatim su obišli izložbu u Galeriji Pučkog otvorenog učilišta na kojoj su razgledali autentične predmete i dokumente iz prošlosti obitelji Knopp.

 

U poslijepodnevnim satima Paulina Ferić i Ivo Šarčević, učenici 4. e razreda, dočekali su posjetitelje drugog predavanja kao Emilija i Adalbert Knopp. Na ulazu su sve ljubazno pozdravili te uručili publikaciju Novska s daškom prošlosti autora Željka Dolgoša. Publikacija vodi čitatelje na putovanje kroz Novsku druge polovice 19. i prve polovice 20. stoljeća uz brojne fotografije.

 

Emilija i Adalbert proveli su posjetitelje i kroz stalni postav Muzejske zavičajne zbirke Grada Novske i uputili ih u korištenje mobilne aplikacije Naratour pomoću koje su mogli rješavati zagonetke i virtualno putovati kroz vrijeme. Ova aktivnost spojila je povijesne činjenice i modernost stvarajući jedinstveno iskustvo. Nadamo se da ćemo i sljedeće godine biti aktivni sudionici u programu Noći muzeja.

 

                                                                                                                                                               Danijela Pauković, prof. mentor

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr