Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Božićni program 2023.

 

Prvo polugodište prije zimskih praznika priveli smo kraju uz prigodni program, onaj božićni. Četvrtak 21. prosinca donio je u našu školu pjesmu, glumu, a malo smo se i informirali o zanimljivostima u vezi Božića.

 

Ravnateljica Nikolina Fijačko Filipović sve je srdačno pozdravila i poželjela nam ugodne i sretne predstojeće blagdane. Potom su Zara Mance, Ira Sogonić, Jakov Vukelić, Mia Nikić, Gabriela Tadić, Irma Vidaković, Lana Rukavina i Eny Levstek predstavili svoju prezentaciju „Ne(znanje) o Božiću“ koju su osmislili uz pomoć profesora Hrvoja Drvodelića. Među ostalim, saznali smo zašto je božićno drvce simbol koji vežemo uz Božić i kada se pojavio Djed Božićnjak.

 

Nakon njih, Melanija Tomasović i Ana Šimičić s profesoricom engleskoga jezika Eleonorom Novosel pokazale su svoje umijeće pjevanja. Pripremile su nam pjesmu Elvisa Presleya „Lonely this Christmas“.

 

Zatim je uslijedila jedna priča. I to priča Gabriele Bjelanović. Čudnovati događaji koje je doživjela u božićno doba prenijela je na papir i sve nas odvela u svijet mašte. Profesorica Danijela Pauković pomogla joj je pri tome.

 

Na samome kraju, učenici 3. e razreda uprizorili su igrokaz „Božić u srcu“. Profesorica Andrea Babić pripremila je tekst, a s učenicima u predstavi sudjelovale su i profesorice Edita Šneperger i Katarina Marić te profesor Filip Batrla. Učenici su uredili scenu, a i pripremili kostime. Prikazali su rođenje Isusa Krista, da Božić nije ništa materijalno nego da ga trebamo nositi u srcu, a usput su naglasili i koliko je važno da nam Božić ne traje samo jedan dan. 

 

Kroz program su nas vodili Anamaria Markić i Domagoj Potočki za koje je šaljivi tekst pripremila profesorica Željka Pugelnik Vuković.

 

                                                                                                                                                         Andrea Babić, prof.

 

Dokumenti za preuzimanjePovratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr