Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Preventivno-edukativni program „KLIK – navika odgovornog ponašanja“

 

Svjetska zdravstvena organizacija (World Health Organization) ističe da je cestovni promet osmi uzrok smrtnosti i prvi uzrok smrtnosti mladih od 14 do 29 godina.  Prema istim istraživanjima, Republika Hrvatska je, kad je u pitanju cestovni promet, visoko rizična zemlja. Među zemalja Europske unije, s 82 poginula na milijun stanovnika (2015. godine) Hrvatska je zauzela 26. mjesto po nesigurnosti. Nesigurnije od Hrvatske samo su Rumunjska i Bugarska.

 

Zbog toga je pokrenut preventivno-edukativni program „KLIK - sigurnosni pojas – navika odgovornog ponašanja“ namijenjen srednjoškolcima kao jednoj od najugroženijih skupina sudionika u prometu.

 

Dana 20. studenog 2023. godine u našoj školi predstavnik Hrvatskog autokluba mr. sc. Krešimir Viduka (voditelj ureda sigurnosti cestovnog prometa) održao je interaktivno predavanje za sve učenike završnih razreda (4. G, 4. E, 4. D, 3. A, 3. P) u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske. Interaktivno predavanje bilo je puno konkretnih podataka o događajima preuzetim iz dokumentaraca i videozapisa. Učenici su se kretali koristeći „pijane naočale“, a dobili su i letak „10 zlatnih pravila sigurnosti u prometu“. Poslije predavanja instruktori i demonstratori HAK-a učenicima su prezentirali efekte prometnih nesreća u kontroliranim uvjetima na simulatoru prevrtanja i sudara.

 

                                                                                                                                                                 Slavica Čar, prof.

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr