Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Lektira na mreži

 

Lektira na mreži projekt je poticanja čitanja koji su osmislili članovi Hrvatske mreže školskih knjižničara. Osnovna je ideja u provedbi projekta provođenje aktivnosti kojima bi na nov i zanimljiv način obradili zadanu lektiru i pri tome ojačali suradnju nastavnika hrvatskog jezika i školskih knjižničara. Ovogodišnji projekt treći je po redu, a naša škola sudjeluje od samog početka. Projekt se provodi u četiri faze na način da se učenici s najboljim rezultatima iz prve tri faze mogu natjecati u četvrtoj, završnoj fazi. Ove su godine u projektu sudjelovali učenici 2. e razreda ekonomskog usmjerenja, a mentor im je (uz mene kao knjižničarku) bila profesorica hrvatskog jezika Andrea Babić. Učenici su odabrali djelo Posljednji Stipančići.

 

U prvom ciklusu učenici su radili u skupinama, ali i samostalno. Izradili su pet memova od kojih su dva odabrali mentori u krug 30 najboljih. Odlukom Povjerenstva i javnosti uradak koji su izradile učenice Elena Mlinar i Martina Sarajlija te uradak učenica Mije Pavlenić i Elle Bilandžije plasiran je u završni ciklus.

 

U drugom ciklusu sudjelovali su Stella Dragomanović i Jakov Jugović. Prema vrednovanju mentora, a zatim Povjerenstva i javnosti, uradak učenika Jakova Jugovića plasiran je u završni ciklus.

 

U trećem ciklusu pod nazivom Lektira i kod – priča ispričana nulama i jedinicama korištenjem alata  Scratch učenice Lucija Kušan, Rada Marinković i Ella Klarić izradile su svoj uradak. Rezultat nije bio dovoljan za plasman u završni ciklus tako da su učenice završile natjecanje za ovu školsku godinu.

 

Četvrti ili završni ciklus održan je pod nazivom Suditi lektiri po koricama ili Čemu služi ovitak.  Osnovni alat u kojem se radi je PPT. U završnom ciklusu sudjelovali su samo učenici koji su u prethodnim fazama postigli dobre rezultate, a to su Martina Sarajlija i Elena Mlinar, Mia Pavlenić i Ella Bilandžija te Jakov Jugović.

 

Prezentaciju projekta, rad naših učenika, možete vidjeti na poveznici: https://view.genial.ly/64660319a77bcf00192d3a6f/presentation-lektira-na-mrezi

a više detalja o projektu Lektira na mreži na poveznici: https://sites.google.com/view/lektira-na-mrezi

 

                                                                                                                                                 Gordana Grabovac, stručna suradnica savjetnica

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr