Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Ekskurzija – dvodnevni izlet u Italiju: Gardaland-Verona-Venecija

 

Dana 16. svibnja 2023. godine, 46 učenika 2. E, 2. D i 2. G razrednog odjela sa svojim su razrednicama i turističkim vodičem krenuli na put u ranim jutarnjim satima, a odredište je bila susjedna država Italija.

 

Dvodnevni izlet učenika u Italiju planiran je Školskim kurikulumom za školsku godinu 2022./2023. s nekoliko osnovnih ciljeva: posjetiti odabranu destinaciju (kulturne znamenitosti gradova); razviti ljubav prema povijesti, umjetnosti, arhitekturi i geografiji; upoznati različite kulture i kulturne navike i družiti se s prijateljima iz srednje škole.

 

Prvo odredište bio je zabavni park Gardaland gdje su učenici mogli uživati u brojnim atrakcijama onoliko dugo koliko je zabavni park otvoren za posjetitelje. Učenici su sa svojim razrednicama stigli na prvo odabrano odredište prije 10 sati te su imali priliku pogledati zanimljiv nastup (ples) na samome ulasku u zabavni park. Nakon svima im „omiljenog“ fotografiranja za školsku zbirku, učenici su obukli kabanice te uz odlično raspoloženje, unatoč kiši, počeli uživati u velikom broju raznih atrakcija. Učenici su u grupama obilazili omiljene im atrakcije, međusobno se družili te se redovno javljali svojim razrednicama s pokojom fotografijom. S obzirom na to da je radno vrijeme zabavnog parka do 17 sati, točno tada smo se ponovno svi skupa okupili ispred ulaza. Učenici su se i dalje družili, međusobno izmjenjivali doživljaje te i dalje hrabro stajali na nogama nakon nekoliko vožnji na najpoznatijim atrakcijama za one željne adrenalina: Raptor, Oblivion, Blue Tornado, Space Vertigo, Mammut

 

Nakon Gardalanda, uputili smo se prema hotelu Centro Turistico Gardesano gdje smo bili smješteni na jednu noć. Nakon što smo se smjestili u sobe, uputili smo se prema restoranu hotela na večeru gdje smo uživali u toplim obrocima koje je nudio švedski stol. Nakon večere uslijedilo je druženje u vanjskom prostoru hotela, a potom odlazak u sobe i odmor za idući dan kada je u planu obilazak gradova Verone i Venecije.

 

Prvo odredište drugoga dana je bila Verona – glavni grad istoimene talijanske provincije i drugi najveći grad (poslije Venecije) u regiji Veneto, na rijeci Adige. Odmah po dolasku, uputili smo se na Trg Bra – Piazza Bra na kojemu se nalazi drevni amfiteatar Arena di Verona. Šetali smo ulicom Mazzini koja spaja najvažnija dva gradska trga, Piazzu Bra i Piazzu delle Erbe – najstariji trg u Veroni. Šetnjom kroz Veronu, vidjeli smo tornjeve Gardello i Lamberti, palaču Maffei, crkvu Santa Maria Antica, gdje se mogu vidjeti  grobnice Scaligeri, spomenik Danteu te Romeovu i Julijinu kuću. Nakon razgleda grada, imali smo slobodno vrijeme za individualni program, kupovinu i ručak u restoranu Trisapori. Uživali smo u talijanskim specijalitetima i punog trbuščića krenuli dalje…

 

Drugo odredište dugoga dana bila je Venecija – glavni grad istoimene talijanske pokrajine Venecije u talijanskoj regiji Veneto. Autobusom smo došli do terminala Fusina te smo se po dolasku ukrcali na brod koji je vozio do Venecije. Po dolasku u grad, obišli smo i razgledali trg i crkvu sv. Marka, Duždevu palaču, most Rialto, Canal Grande, Most uzdaha, zvonik sv. Marka koji je visok impresivnih 99 metara. Nakon razgledavanja grada, uživali smo u slobodnom vremenu i svemu onome po čemu je poznat ovaj predivan grad.

 

Puni dojmova, sretni i nasmijani, svoje smo putovanje nastavili u pravcu domova. U autobusu smo pjevali, družili se i razmjenjivali fotografije i videosnimke s izleta. Razrednice učenika drugih razreda Srednje škole Novska iznimno su ponosne na svoje učenike koji su ovaj „ispit“ položili s odličnim uspjehom. Sretne smo što su naši učenici pokazali zrelost i odličnu međusobnu suradnju kroz oba dana. Veselimo se planiranju maturalnog putovanja!

 

 

                                                                                                                                                                   Edita Koren, struč. spec. oec.

Dokumenti za preuzimanjePovratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr