Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Dan škole

 

Dan Srednje škole obilježava se 18. svibnja. Toga smo se dana okupili u Pučkom otvorenom učilištu kako bismo proslavili ovaj važan datum za nas sa svim našim učenicima, njihovim roditeljima i dragim gostima.

 

Dugo su trajale pripreme kako bi cijeli program osmišljen za ovu prigodu protekao u najboljem redu. Za organizaciju su, uz ravnateljicu Nikolinu Fijačko Filipović, zadužene bile Željka Pugelnik Vuković, Andrea Babić i Sanja Ilinić. Simpatične i nasmijane voditeljice bile su Nika Šafarik i Lucija Čevizović. Bilo je tu svega – plesa, videouradaka, glume pa i mažoret plesa.

 

Prikazan je videouradak o našoj školi gdje su predstavljeni svi smjerovi koje učenici mogu upisati kod nas, a njega je pripremila novinarska grupa s profesoricama Andreom Babić i Genovevom Veble. U izradi su surađivali s Inkubatorom društvenih inovacija.

 

Uslijedio je predivan monolog kojega je uprizorila Klara Moguš, naša redovita predstavnica na LiDraNu. Ove godine govorila je o odnosu muškaraca i žena, a ulomak koji je pripremila dolazi iz djela Margaret Atwood Penelopeja. Vjerno je dočarala razočaranu i prevarenu ženu koja govori o svojim problemima sa suprugom. Mnogo je pohvala dobila za svoju izvedbu.

 

Učenički dom Srednje škole Novska, koji je od siječnja prošle godine i službeno otvoren, a djeluje u sklopu naše škole, predstavio se kraćim videouratkom gdje smo imali prilike vidjeti kako izgleda život u domu. Od načina prehrane, učenja, druženja do raznih aktivnosti. Na maštovit i kreativan način, voditelj doma Antonio Knežević osmislio je i realizirao ovaj uradak, a u tome mu je pomogla ekipa iz Inkubatora društvenih inovacija.

 

Veronika Muraja i Iva Radočaj, članice Novljanskih mažoretkinja, otplesale su točku duo-trio pompon seniori na pjesmu Ciao bella. Svi su uživali u njihovu nastupu. Djevojke su izuzetno uspješne mažoretkinje, a uspjeh su ostvarile i na sportskom plesu u sklopu škole s kojime su bile i na državnoj razini natjecanja.

 

Pred sam kraj programa slijedio je vrhunac večeri, a to je bila predstava Krug života. Ovo kazalište sjena osmislila je profesorica Andrea Babić, a zajedno s profesoricom Željkom Pugelnik Vuković uvježbala je glumce Martu Čop, Luciju Grdur, Roku Mirosavljevića i Bornu Kuruzovića. Kako i sam naziv predstave kaže, uzvanici su imali priliku pogledati kako teče jedan životni vijek – od zaljubljivanja dvoje mladih, do prosidbe, vjenčanja, osnivanja obitelji, da bi na kraju njihovo dijete opet krenulo istim putem. Brojnim gostima zasuzile su oči što znači da su naši glumci uspjeli u svome naumu i izazvali emocije kod gledatelja. Iza scene u pomoć pristigli su i Lara Milašinović te Ivo Šarčević.

 

Svečani program završio je uručivanjem pohvalnica onim učenicima koji su ostvarili uspjeh na nekom od županijskih, državnim ili međunarodnim natjecanjima, smotrama i sajmovima. Pohvalnice su se dijelile u tri kategorije – za natjecanja u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, zatim su slijedili sportski uspjesi, a potom i ona natjecanja koja nisu u organizaciji Agencije. Za mentore je ravnateljica pripremila zahvalnice jer bez njih ne bi bilo ovakvih uspjeha. Uime pohvaljenih učenika okupljenima se obratila Nika Baić koja je u svom govoru zahvalila na znanju koje im prenose profesori, ali i na suradničkom i prijateljskom odnosu. Među našim gostima bilo je i Mato Fofić, predsjednik Županijske skupštine SMŽ, te zamjenik gradonačelnice Siniša Kesić koji su preuzeli zahvalnice za suradnju i potporu naše škole u brojnim projektima.

 

U prostoru Galerije, nakon završenog svečanog programa, priređen je domjenak za sve uzvanike koji su uživali u glazbenim izvedbama naših učenika, ujedno i učenika Glazbene škole, Marina Johovića, Gabriele Tadić, Luke Zekića i Davida Bogunovića. Tamo je bila postavljena i izložba zajedničkih fotografija djelatnika škole tijekom vremena koju su pripremili Gordana Grabovac i Vladimir Egredžija. Isto tako, naši gimnazijalci koji sudjeluju u projektu Učenik-kustos, sa svojom su profesoricom Danijelom Pauković postavili izložbu Priče iz prošlosti za budućnost.

 

Ovo predvečerje prošlo je u ugodnom ozračju, s dobrim komentarima i zadovoljnim licima. Svi koji su sudjelovali na bilo koji način, sudjelovali su s voljom i od srca, a to su osjetili i svi naši gosti. Sretan nam Dan škole i neka bude još ovako lijepih i nezaboravnih trenutaka!

 

                                                                                                                                                           Andrea Babić, prof.

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr