Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Dan čokolade u SŠ Novska

 

Već nekoliko godina postoji ideja da se malo detaljnije pozabavimo temom čokolade. Tako smo konačno ove godine uspjeli posjetiti Muzej čokolade u Beču i organizirati ovo današnje obilježavanje.

 

Profesorice Ivana Došlović Pezić, Marijana Frkat Adžijević, Irena Dodigović Sovulj s knjižničarkom Gordanom Grabovac odlučile su obilježiti Dan čokolade u petak 10. ožujka 2023. Svjetskim danom čokolade proglašen je 10. srpnja jer neki izvori navode da je tog datuma 1550. godine čokolada prvi put predstavljena Europi.

 

A zašto smo uopće obilježili Dan čokolade u našoj školi? Kao prvo, željeli smo prikazati svoja znanja o ovoj temi iz različitih kutova, nešto novo naučiti, predstaviti literaturu na temu čokolade, prezentirati naše kulinarske vještine i pritom se zabaviti.

 

Kemičari, odnosno učenici 3. g razreda, pripremili su prezentacije kroz koje su nas poučili o svojstvima i utjecaju čokolade na čovjeka. Također su pripremili radionicu Kušanja i određivanja udjela kakaa u čokoladama te su izradili Čokoladni periodni sustav elemenata i upoznali nas s primjenom čokolade u umjetnosti. Učenici 3. e pripremili su nam plakate koji govore o proizvodnji, geografskoj rasprostranjenosti i zanimljivostima o čokoladi. Učenica Lara Milašinović govorila je o djelatnosti Vježbeničke tvrtke Chocky Road. Učenica Lucija Čevizovič pročitala je priču Čokoladna ljubav autorice Sandre Boynton. Multimedijalna prezentacija je tijekom dana prikazivana učenicima škole dok su plakati još uvijek izloženi. Izložba knjiga od književnosti do kulinarstva na temu čokolade može se pogledati u knjižnici. Program su upotpunili učenici Matko Šuperina i Gabriel Prelesnik, a obilježavanje je završeno degustacijom različitih čokoladnih delicija.

 

                                                                                                                                                          Gordana Grabovac, knjižničarka

Dokumenti za preuzimanjePovratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr