Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Pink shirt day 2023.

 

Ove smo godine Dan ružičastih majica obilježili kratkim programom u petak 17. veljače 2023. godine, iako se događaj obilježava zadnje srijede u mjesecu veljači, ove godine je to 22. veljače. Učenici su na taj dan obukli ružičastu majicu kako bi simbolizirali borbu protiv nasilja nad vršnjacima. Svoje zajedništvo i jasne stavove u pogledu borbe protiv nasilja Srednja škola Novska već godinama iskazuje kroz razne aktivnosti koje se u tu svrhu provode s učenicima.

 

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink shirt day, održava se u znak protesta na incident nasilja koji se dogodio u školi u Nova Scotiji. Događaj su pokrenula dva učenika koji su na prvi dan škole nosili ružičaste majice i radi toga su bili žrtve nasilja. Dan ružičastih majica od 2014. godine organizira se i u Republici Hrvatskoj, a događaj je pokrenuo Centar za edukaciju i prevenciju nasilja. U 2017. godini na njihovu je inicijativu Hrvatski sabor Dan ružičastih majica jednoglasno proglasio Nacionalnim danom.

 

Našu školu prigodno su uredili učenici 2. e (razrednica Edita Koren), 3. e (razrednica Irena Dodigović Sovulj), 3. g (razrednica Andrea Babić) i 4. g (razrednica Željka Pugelnik Vuković) razreda porukama, plakatima i izložbenim uratcima u prostoru škole. Učenici 4. e razreda snimili su video na temu borbe protiv vršnjačkog nasilja kojega su premijerno prikazali u predvorju škole. Redateljska palica za ideju i izradu samog videa pripala je njihovoj razrednici, profesorici Heleni Vori, kao i planiranje i koordinacija svih drugih aktivnosti uz potporu spomenutih kolegica.

 

                                                                                                                                                                      Helena Vori, prof. mentor

Dokumenti za preuzimanjePovratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr