Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Božićni program 2022.

 

Ove smo godine odlučili djelovati humanitarno kroz prodaju božićnih ukrasa, a osmislili smo i prigodni program za koji su svi gledatelji imali samo dobre kritike!

 

Tijekom mjeseca prosinca vrijedni su profesori sa svojim učenicima izrađivali razne ukrase, prigodne poklončiće, sitnice koje se mogu darovati za lijepu uspomenu. Dva samo dana prodavali sve izrađeno, i to u ponedjeljak 19. prosinca na Gradskoj tržnici, te u srijedu 21. prosinca ispred Gradske vijećnice. Prodaja je prošla i bolje od očekivanoga. Od prikupljenog novca kupljeni su poklon-bonovi u Amadeusu, koji su uz još poneku sitnicu u petak 23. prosinca podijeljeni učenicima slabijeg imovinskog stanja. Svaki je učenik srdačno zahvalio, a nama je drago što smo izmamili osmijeh na dječje lice.

 

Božićni program održan je 20. prosinca u predvorju škole, a osmislila ga je i koordinirala profesorica Andrea Babić, uz pomoć profesorice Željke Pugelnik Vuković koja je zaslužna i za scenarij predstave Pobuna na Božić. Glavni su glumci predstave bili profesori, i to čak njih 16! Teško je bilo toliki broj ljudi uskladiti za probe, trebalo je izraditi kostime, sve dotjerati do savršenstva… Ali, uspjeli smo! Izuzetno smo zadovoljni i ponosni na naš nastup, zaista su se svi potrudili, a to se na kraju i isplatilo. Za izradu kostima bila je zadužena profesorica Gordana Grabovac, dok je profesorica Danijela Pauković pripremila voditelje programa, Niku Šafarik i Ivu Šarčevića iz 3. e razreda.

 

Osim predstave, profesorica Ivana Vašara okupila je čak 50 učenika u zbor. Oni su se predstavili pjesmama Bijeli Božić i Raduj se, cijeli svijete, a u izvedbi im je pripomogao i profesor Jan Marton. Zbor je okupljen nešto više od mjesec dana prije samoga programa, pa s obzirom na to da su imali vrlo malo vremena za pripreme, ipak su uspjeli u svome naumu i sve nas ugodno iznenadili.

 

Uz sav ovaj zabavni dio, gledatelji su poslušali i malo ozbiljniji pisani uradak Marka Stepanova, učenika iz Ukrajine koji nam je stigao u školu u svibnju ove godine. Njegov je uradak pročitao Domagoj Potočki (1. g). Svojim razmišljanjima na temu Prolaznost vremena sve nas je podsjetio na važnost obitelji, međusobnog poštovanja, a najviše da cijenimo ono što imamo. Izmamio je i pokoju suzu gledatelja jer je zaključak njegova rada da njegov život u Ukrajini kakav je nekad bio, nikada više neće biti moguć.

 

Imali smo prilike poslušati i pravi pravcati bećarac, i to o školi i Božiću! Njime su se predstavili učenici 2. e razreda. Sami su osmislili tekst, a onda ga i otpjevali uz pomoć svoje razrednice Edite Koren.

 

U sklopu našega programa prikazana je i izložba likovnih radova učenika 3. g razreda, a božićnim motivima u različitim tehnikama bavili su se Borna Kuruzović, Petra Vidaković, Lucija Filep, Zara Mance, Iva Čavlović i Ira Sogonić. Za glazbeni dio programa pobrinuli su se naši učenici koji su i učenici Glazbene škole Novska Luka Zekić, David Bogunović i Marin Johović.

 

                                                                                                                                                             Andrea Babić, prof.

 

Dokumenti za preuzimanjePovratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr