Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Ljetna škola digitalne i medijske pismenosti

 

Od 12. do 16. rujna na Krku održana je MOV ljetna škola digitalne i medijske pismenosti. Škola je održana u sklopu provedbe projekta Medijsko obrazovanje je važno. Partnerske organizacije koje su sudjelovale u provedbi su: Bacači Sjenki, Telecentar, KURZIV i Gong. Škola je bila namijenjena profesorima hrvatskoga jezika i informatike te drugim suradnicima i studentima sa sveučilišta Sjever. Polaznici su pet dana sudjelovali na predavanjima i radionicama, a glavni je cilj bio snimiti film ili podcast. Dodatni je program donosio priče o radiodrami, povijesti filma, multimedijalnim izložbama, ali i radionice poput medijske pismenosti kao komada mozaika te razrade koncepcije filma („Od ideje do još bolje ideje!“).

 

U provedbi ovog projekta sudjelovala je i profesorica Željka Pugelnik Vuković. Nakon što je prošla selekciju, dodijeljeno joj je mjesto u produkciji podcasta. Podcasti i filmovi imali su zadanu temu. Morali su govoriti o Krku kao „pametnom otoku“. Teme su realizirane na različite načine, a neke od njih možete poslušati i na platformi Soundcloud. Sudionici su već prvoga dana bili podijeljeni u timove. Svaki je tim morao imati jednog profesora hrvatskoga jezika, profesora nekog drugog predmeta, studenta novinarstva te studenta medijskog dizajna. Ovakav je raspored dobro došao i samim profesorima koji su ovoga puta puno naučili i od samih studenata.

 

Ciljevi provedbe bili su razvijati kompetencije projektnog planiranja, snimanja naracije, intervjua i ambijentalnih zvukova te audio montaže. Samim time, namjera je bila pokazati kako je moguće kreativno koristiti digitalnu multimedijsku produkciju za obogaćivanje nastavnog procesa, povezivanje nastavnih sadržaja i multimedije te jačanje digitalnih i medijskih kompetencija samih učenika. Nakon završetka škole, svi su se profesori složili da su ciljevi u potpunosti ispunjeni i da je medijsko obrazovanje vrlo važno. 

 

                                                                                                                                                            tekst: Andrea Babić, prof.

                                                                                                                                                           foto: Željka Pugelnik Vuković, prof. mentor

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr