Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Posjet Parizu u sklopu Erasmus+ projekta

 

Od 28. do 31. kolovoza djelatnice naše škole Nikolina Fijačko Filipović, Lea Božić i Gordana Divić bile su u radnom posjetu Parizu u Francuskoj u sklopu Erasmus+ projekta Geometrician's views.

 

Projekt Geometrician's views spaja matematiku i umjetnost. U sklopu projekta predviđena su tri transnacionalna sastanka te jedno osposobljavanje djelatnika (staff training). Do sada su naše nastavnice putovale na dva transnacionalna sastanka u Francusku u rujnu 2021. i u Grčku u svibnju 2022. Sudjelovale su i na jednom osposobljavanju djelatnika u Francuskoj u kolovozu 2022. Na transnacionalnim sastancima educirale su se o projektu dok su na osposobljavanju prisustvovale  predavanjima uvaženih matematičara iz Francuske i Španjolske:

  1. Mohammed Mostefa Mesmudi sa sveučilišta College J.Y. Cousteau, Bussy Saint Georges, Francuska održao je predavanje “The Fractiometer - From a New Mathematical Tool to Applications in Science and Art”
  2. Bernard Parzysz s Pariškog Instituta Henri Poincare održao je predavanje “Seeimg, observing, analyzing ancient 'geometric' mosaic”
  3. Adrien Rossile s Pariškog Instituta Henri Poincare predstavio je budući Matematički muzej u kompleksu Instituta
  4. Jose Luis Rodrigez Blancas iz Španjolske (partner u projektu) održao je predavanje i radionicu o upotrebi programa Neotrie: “TEACHERS TRAINING COURSE ON NEOTRIE VR FOR THE  ERASMUS PLUS PROJECT “GEOMETRICIAN’S VIEWS”
  5. Jean Jacques Dupas iz Francuske komisije za alternativne energije i atomsku energiju (CEA) održao je predavanje i radionicu „Building a Dodecahedron like Leonardo Da Vinci“

 

Sljedeći i posljednji transnacionalni sastanak održat će se u Italiji u prosincu ove godine, koji je ujedno i zaključni sastanak svih partnera. Tamo će se predstaviti sve provedene aktivnosti s učenicama.

 

                                                                                                                                                                          Gordana Divić, prof. savjetnik

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr