Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Terenska nastava iz Hrvatskoga jezika

 

Učenici 2.a razrednog odjela na terenskoj nastavi iz Hrvatskog jezika 9. lipnja 2022. posjetili su Narodnu knjižnicu i čitaonicu Lipovljani i spomen-sobu posvećenu velikom hrvatskom književniku realizma Josipu Kozarcu.

 

Prvo smo posjetili knjižnicu gdje nas je dočekala knjižničarka Marita Štelma. Učenici su razgledali knjižnicu u kojoj se nalazi bogati fundus knjiga s rijetkim izdanjima Kozarčevih djela na češkom jeziku. Zatim su obišli i izložbu slika i fotografija lokalnih amatera s motivima prirode i slavonskog života. Neizostavno je bilo i fotografiranje.

 

Nakon toga posjetili smo spomen-sobu u kojoj je izložen pisaći pribor, osobne stvari i alat Josipa Kozarca, kao i njegove fotografije, mape, geografske karte. Saznali smo da je Josip Kozarac začetnik planirane sječe šume. Također, učenici su se zanimali za alate koji su izloženi.

 

Na kraju smo napisali riječi zahvale u knjigu utisaka i zaključili da je ovaj posjet bio novo iskustvo i za učenike i za njihove voditeljice knjižničarku Gordanu Grabovac i profesoricu hrvatskoga jezika Danijelu Pauković.

                                                                      

                                                                                                                                                                                 Danijela Pauković, prof. mentor

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr