Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Poučavanje i sjećanje na holokaust u Memorial de la Shoah u Parizu

 

U Memorial de la Shoah u Parizu 13. do 16. prosinca 2021. održao se interdisciplinarni stručni skup na temu poučavanja i sjećanja na holokaust.

Suradnja Agencije za odgoj i obrazovanje i Memorial de la Shoah u području poučavanja i učenja o holokaustu započela je 2010. godine, a temeljem Sporazuma o suradnji ovih dviju institucija svake dvije godine Memorial ugošćuje grupu hrvatskih učitelja i nastavnika te savjetnika Agencije u svome sjedištu u Parizu. Organizacija stručnog usavršavanja u Parizu povjerena je višim savjetnicama u Agenciji Lorandi Miletić i Renati Ozorlić Dominić koje na ovom programu rade od njegova početka

 

 U kontinuitetu od 2013. više od 150 nastavnika i učitelja prošlo je stručne edukacije. Ove godine na stručnom skupu sudjelovalo je šesnaest učitelja i nastavnika iz cijele Hrvatske iz povijesti, geografije, hrvatskog jezika, talijanskog jezika, vjeronauka, etike, filozofije te politike i gospodarstva.

 

Ove sam godine i ja kao sudionik brojnih državnih i regionalnih radionica na temu holokausta  dobila poziv na stručno usavršavanje u Parizu – Gradu Svjetla.  Na skupu su predavali i održali radionice ugledni djelatnici Memorial de la Shoah u Parizu, te predavači iz SAD-a.

 

Neopisivo je iskustvo sudjelovati  na seminaru ove razine i to uživo. Zahvaljujući ravnateljici Nikolini Fijačko Filipović puno sam novoga naučila, upoznala kolege iz ostalih dijelova Hrvatske i kao poseban dodatak vidjela Pariz.

 

 

                                                                                                                                                                  Ksenija Bakran Kovačević, prof.

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr