Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Podjela zahvalnica i završetak projekta Lektira na mreži

 

Projekt Lektira na mreži osmislili su knjižničari, članovi Hrvatske udruge školskih knjižničara. Ove školske godine proveden je po prvi put, pa smo svi mi, mentori i učenici, cijelu godinu učili nešto novo. Jedan od osnovnih ciljeva projekta je  osnaživanje veze knjižničara, profesora hrvatskoga jezika i učenika kroz obradu lektirnih djela na novi način. Tako smo, upoznavši nove web alate uz vlastitu kreativnost, dobili prekrasne uratke. 

 

Projekt je osmišljen tako da se provodi kroz četiri ciklusa. U prva tri ciklusa sudjeluju svi prijavljeni učenici. Vrednovanje su provodili mentori-knjižničari, javnost, a potom Povjerenstvo. Na taj način dobiveno je po pet najboljih uradaka u sva tri ciklusa. U četvrtom su ciklusu sudjelovali najbolji učenici iz prethodna tri ciklusa, a od njih su odabrani najbolji.

 

U suradnji s kolegicama Danijelom Pauković i Željkom Pugelnik Vuković okupila sam 15 učenika. Tako su u 1. ciklusu učenice Dijana Kalanja, Irena Marenić, Iva Vidaković, Jana Stanivuković, Lana Veble, Lara Šimičić, Marija Sertić-Dujić, Patricia Šep, Katarina Kovačević, Ema Đurić i Dijana Matoš u suradnji s profesoricom Pauković izradile uratke na temu Lekira i Facebook obrađujući lektiru Hamlet  i Životinjska farma. Na žalost, zbog prelaska na online nastavu i nedostatka kontakata u iduća dva ciklusa sudjelovale su samo četiri učenice. To su Nika Baić, Klara Moguš, Elena Poklečki i Leda Bielić s profesoricom Pugelnik Vuković. Djelo Životinjska farma bilo je osnova za izradu „objave na Facebooku“, „lažne vijesti“, te stripa u 3. ciklusu natjecanja.

 

U ponedjeljak, 7. lipnja 2021., svečano smo podijelili zahvalnice svim sudionicima ovog, ali i preostale zahvalnice sudionicima projekta Mreža čitanja. Pri tome sam posebno čestitala učenicama Dijani Matoš i Ivi Vidaković koje su postigle dobre rezultate na nacionalnoj razini kviza znanja. Ujedno sam zahvalila i vjernim članicama Povjerenstva, pedagoginji Slavici Čar, profesorici Sanji Ilinić te gospođi Mariji Pranjić kao vanjskoj članici Povjerenstva i djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Ante Jagar Novska. Zahvalnice je podijelila ravnateljica Nikolina Fijačko Filipović.

 

 

 

Gordana Grabovac, dipl. knjiž,

stručni suradnik mentor

Dokumenti za preuzimanjePovratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr