Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Državna natjecanja u 2021. godini

 

 

Ova je godina, kao i prošla, bila uspješna kada pogledamo rezultate na natjecanjima. Učenici naše škole ostvarili su odlična mjesta na županijskim natjecanjima, a dvije učenice iz 2.g razrednog odjela, Klara Moguš i Elena Poklečki upućene su na državne razine natjecanja iz Lidrana i likovne umjetnosti.

 

22. travnja 2021. godine održana je državna smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva – LiDraNo 2021. Našu je školu predstavljala učenica 2.g razrednog odjela, Klara Moguš. Klara je utjelovila lik smrti iz knjige Markusa Zusaka “Kradljivica knjiga”. Državno je povjerenstvo na kraju održalo okrugli stol na kojemu su članovi vrednovali izvedbe. Našu je Klaru vrednovao dr. sc. Mario Kovač koji je rekao da je Klara najslađa smrt koju je ikad vidio. Pohvalio je Klarinu izvedbu. Naglasio je svježinu u izvedbi, komičnost, opuštenost i originalnost. Najveća pohvala i Klari i mentorici bio je trenutak kada je rekao da se vidi kako je u pripremu izvedbe i samu izvedbu uloženo jako puno rada i truda. Smotra je održana online.

 

Učenica 2.g razrednog odjela, Elena Poklečki, sudjelovala je na državnom natjecanju u području vizualnih umjetnosti i dizajna. Nakon osvojenog drugog mjesta na županijskom natjecanju, Elenin rad je odabran u 13 najboljih na razini države.

 

Državno natjecanje održano je 26. travnja 2021. godine u Srednjoj školi Novska. Zadatak je bio napisati esej na likovni rad po određenim smjernicama. Nakon održanog natjecanja Elena je zauzela 9. mjesto u državi!

 

Čestitamo Klari i Eleni te njihovim mentoricama, profesoricama Željki Pugelnik Vuković i Oliveri Glavaš, na uspjehu!

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr