Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Noć knjige 2021. u Srednjoj školi Novska

 

     

    Manifestacija Noć knjige 2021. u Srednjoj školi Novska održana je kao dio manifestacije Noć knjige u Hrvatskoj i ima posebno značenje. Održana je u godini koja je proglašena Godinom čitanja. U godini u kojoj svi koji imamo veze s knjigom, nastojimo intenzivirati aktivnosti na promociji knjige i čitanja. Osim toga, održana je, unatoč prijetnji virusa koji nas okružuje, u skladu sa svim propisanim epidemiološkim mjerama. Zbog toga je u knjižnici bio ograničen broj osoba (uglavnom su to bili nositelji programa te mali broj gostiju). Ostali djelatnici i učenici naše škole imali su priliku pratiti program uživo putem aplikacije Zoom. Ujedno smo cijeli program i snimili.

 

               Tema ovogodišnje Noći knjige bila je Ljekovita moć knjige, a obilježavale su se i dvije značajne obljetnice. To je dvjestota obljetnica rođenja i sto četrdeseta obljetnica smrti Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, a kako je datum Noći knjige vezan uz obljetnicu smrti Williama Shakespearea, neizostavno je bilo govoriti i o njemu.

 

             Program je zbog toga obuhvaćao razgovor s profesoricom Pelkom Trivunčić, najčitateljicom knjižnice Srednje škole Novska. Profesorica je u razgovoru s učenicom 3.g razreda Larom Šimičić otkrila kako pronalazi lijek u knjigama. Nakon toga su Dijana Kalanja i Milan Vidaković govorili o izložbi koju su pripremili učenici njihovog razreda posvećenoj životu i djelu F. M. Dostojevskog. Potom nam je profesorica Ksenija Bakran Kovačević govorila o e-knjigama. Profesorica Danijela Pauković (osim što je inicirala i pratila pripremu izložbe) pripremila je s učenicima Lucijom Grdur, Dorianom Jakovljevićem i Krunom Movrićem scensku igru Shakespeareova priča.

 

Program je vodila učenica Marija Sertić-Duić, a tehnički ga podržao profesor Filip Batrla i učenici Bruno Brtan, Matija Potočki, Dino Šep Arčabić i Lana Sertić.

 

            Cijeli program upotpunili su učenici Viktorija Zuber i Gabriel Prelesnik svojim prekrasnim glazbenim izvedbama na violini i flauti.

 

Knjižničarka:

Gordana Grabovac, dipl. knjiž.

stručni suradnik mentor

Dokumenti za preuzimanjePovratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr