Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki kroz E-twinning projekt

 

Prva ekonomska škola iz Zagreba i Ekonomska i birotehnička škola iz Bjelovara pokrenule su na e-Twinning portalu projekt Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki.

 

Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki je projekt namijenjen učenicima koji se tijekom obrazovanja susreću s nastavnim predmetom Vježbenička tvrtka kako bi se učenicima omogućila komunikacija, suradnja i stjecanje praktičnih iskustava na nacionalnoj razini.

 

U projekt su se uključili učenici četvrtog razreda naše škole smjera ekonomst s tvrtkom "Nota d.o.o." koju predstavljaju učenici Elena Pavković, Marko Bosanac i Luka Šimičić s mentoricom Dijanom Bogović Gulić i tvrtkom „Loli dekoracije d.o.o.” koju predstavljaju učenici Mia Stanković, Gabrijela Hrvat i Gabrijela Kivač s mentoricom Marijanom Frkat Adžijević.

 

Projekt se provodi na eTwinning mreži na državnoj razini i to od 10. veljače do 30. travnja 2021. godine, a u projektu sudjeluje 70 škola iz cijele zemlje, preko 200 učenika  i 74  nastavnika.

 

Učenici će se natjecati u sljedećim kategorijama:

 

1. kategorija: predstavljanje vježbeničke tvrtke putem videouratka do 3 minute

2. kategorija: predstavljanje društvene odgovornosti vježbeničke tvrtke putem prezentacije do 10 "slidova"

3. kategorija: izrada promidžbenih materijala vježbeničke tvrtke: brošura, letak, vizitke.

 

U vrednovanju učeničkih radova uključeni su i ocjenjivači. Svaka prijavljena škola može imati samo jednog ocjenjivača koji ne sudjeluje u vrednovanju radova pristiglih iz svoje škole. Ulogu ocjenjivača iz naše škole preuzela je profesorica Zdenka Marton.

 

Prvi virtualni sastanak održan  je  11. ožujka 2021. godine za sve mentore i ocjenjivače koji su se prijavili u projekt, a na drugom su sastanku 22. ožujka 2021. sudjelovali isključivo učenici koji sudjeluju u projektu.

 

Osim samog natjecanja učenika kroz navedene kategorije, učenici imaju za zadatak provesti i aktivnost osmišljavanja slogana ovog projekta na način da se povežu s učenicima iz drugih vježbeničkih tvrtki iz zadane skupine.

 

Rezultati ovog natjecanja bit će objavljeni 30. travnja. Našim  učenicima želimo puno uspjeha u ovom projektu! Pratit ćemo njihov rad te sve objavljivati na stranicama škole.

 

Dokumenti za preuzimanjePovratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr