Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Statističko natjecanje 2021.

 

Statističko natjecanje je natjecanje državne i europske razine kojemu je cilj popularizacija statistike, kombinatorike i vjerojatnosti kod srednjoškolaca. Sastoji se od dvije kategorije: A kategorija je za učenike 3. i 4. razreda, a B kategorija za učenike 1. i 2. razreda.  Državna razina odvija se u dva kruga, a ekipe koje ostvare prvo i drugo mjesto u obje kategorije upućuju se na europsku razinu natjecanja.

 

To je relativno mlado natjecanje jer se ove godine provelo tek četvrti put, ali naša škola je dio tog natjecanja od prvoga dana. Također, od prve godine uspješno prolazimo prvi krug natjecanja u kojemu učenici rješavaju 3 dijela ispita (opće znanje, pretraživanje stranica DZS-a i EUROSTATa te čitanje podataka iz jednoga dokumenta). Ekipe koje ostvare dovoljno dobar uspjeh u prvom krugu natjecanja upućuju se u drugi krug. U drugom krugu natjecanja učenici izrađuju prezentacije u kojima obrađuju rezultate jednoga istraživanja koje je proveo Državni zavod za statistiku.

 

Prezentacije prvo pregledava jedan član povjerenstva za natjecanje i odabire deset najboljih radova. Nakon toga tih deset radova pregledavaju ostali članovi povjerenstva.

 

Ove godine, kao i svake godine dosad, imali smo ekipe koje su prošle u drugi krug. Odnosno, sve tri ekipe koje smo imali prošle su u drugi krug natjecanja. Od te tri ekipe, dvije su prošle među najboljih 10 (u obje kategorije po jedna ekipa).

 

S ponosom objavljujemo kako je jedna od te dvije ekipe ostvarila prvo mjesto u A kategoriji na ovom natjecanju. To je ekipa STATHLETES koju čine učenici Milan Vidaković, Bruno Brtan i Matija Potočki iz 3.g razreda, a koje je vodila mentorica Lea Božić.

 

Druga ekipa iz B kategorije ostvarila je šesto mjesto, što je također zapažen rezultat jer ipak je to 6. mjesto na državnoj razini. Ta ekipa skrivala se pod nazivom LUMENI, a sačinjavale su ju Nika Bajić, Klara Moguš i Elena Poklečki iz 2. g razreda koje je vodila mentorica Gordana Divić.

 

Treća ekipa koja je ušla u drugi krug je GR8_MATES koju čine učenice Lara Šimičić, Iva Vidaković i Lana Veble iz 3.g razreda. Njihov je rad nadgledala mentorica Lea Božić. Djevojke su u ukupnom poretku ostvarile 16. mjesto u državi.

 

Čestitamo našim vrijednim učenicima i njihovim mentoricama na marljivom, požrtvovnom i uspješnom radu.

 

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr