Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Obilježavanje Svjetskog dana štednje

 

Ekonomisti naše škole, okupljeni u školskom projektu Financijsko opismenjavanje mladih, obilježili su 31. listopada Svjetski dan štednje nizom aktivnosti.

 

Aktivnost se sastojala od niza radionica u kojima su učenici pokazali znanje, sposobnosti i vještine. Učenici su izrađivali postere i plakate u digitalnom alatu Canva na temu Svjetskog dana štednje, osmišljavali su vlastite izreke o novcu i analizirali postojeće, izrađivali su poruke o novcu u alatu WordArt, a također su i kroz stručnu literaturu i pretraživanje mrežnih stranica banaka istraživali vrste štedno-ulagačkih proizvoda koje banke nude na financijskom tržištu. Svoje kreativne uratke izložili su u prostoru škole. Osim toga, učenici su izradili kviz Kako postati milijunaš? na temu poznavanja novčanica i kovanica hrvatske kune. Kako bi zadatak bio još zanimljiviji, učenici su se trebali sjetiti glazbenih uradaka u kojima se spominje novac.

 

Osim novih aktivnosti, učenici su prezentirali i aktivnosti eTwinning projekta vezanog uz novac i bankarstvo pod nazivom Life & Money za koji su dobili nacionalnu i europsku oznaku kvalitete.

 

Kako bi podigli razinu financijske pismenosti svih učenika naše škole, sudionici projekta osmišljavaju različite aktivnosti u tom području uporabom informacijsko-komunikacijske tehnologije i kreativnim radionicama.

 

Voditelj školskog projekta:

Zdenka Marton, prof. savjetnik

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr