Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

NOVsky - Art & Science festival 2020.

 

         U gradskom parku u Novskoj je drugi put održana manifestacija „NOVsky - Art & Science festival“. I ove su godine znanost i umjetnost bile u centru zanimanja, a ove godine je naglasak dodatno bio i na novim spoznajama te učenju.

 

           „NOVsky“ je jedan od nekoliko znanstvenih piknika koji se organiziraju u Hrvatskoj. Kao i prošle godine, naša se škola i ove godine priključila organizaciji ovoga znanstvenoga događaja u gradu. Sudjelovali smo s pokusima iz kemije i fizike te predstavom iz biologije.

 

         Učenici 2.g razreda koji pohađaju izbornu nastavu biologije su osmislili i izveli predstavu pod nazivom „Teorija velikog praska“. Mentorica im je bila profesorica Sandra Cejpek Duda. Učenici 3.g razreda su izvodili 4 pokusa iz kemije. Učenici su izvodili pokuse pod nazivima „Slonova pasta“, „Slime“, „Kemijski kameleon“ i „Izolacija DNA iz banane“. Učenike je vodila profesorica Ivana Došlović Pezić. Četvero učenika 3.g i jedan učenik 2.s izvodili pokuse iz fizike. Pokusi su bili iz magnetizma, a skupinu pokusa nazvali su „Magični svijet magneta“. Njih je vodila prof. Gordana Divić.

 

Tekst i foto:

Gordana Divić, prof.

Dokumenti za preuzimanjePovratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr