Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Srednja škola Novska – „Škola Ambasador Europskog parlamenta“

 

Početkom nove školske godine na adresu SŠ Novska stigle su izuzetno lijepe vijesti iz Ureda Europskog parlamenta. Tijekom prošle školske godine škola je imala status kandidata u međunarodnom programu „Škole ambasadori Europskog parlamenta“.

 

U sklopu tog programa učenici su sa svojim mentoricama vrijedno radili na različitim aktivnostima kako bi iz statusa kandidata škola bila promovirana među četrdesetak škola u Hrvatskoj koje nose titulu škola ambasadora.

 

Da podsjetimo, program ,,Škola ambasador EP-a” provodi se u svim zemljama članicama EU-a od školske godine 2016./2017. Program funkcionira na način da nastavnik ima ulogu ambasadora seniora, a zainteresirani učenici, uključeni u program, postaju mlađi ambasadori. Zajedničkim snagama u školi uspostavljaju info – točku za informiranje o aktivnostima povezanim s europskim institucijama te provode različite aktivnosti kojima na kreativan način educiraju i informiraju ostale učenike, ali i članove šire lokalne zajednice, o različitim temama vezanim za funkcioniranje Europske unije.

 

Jedan je od glavnih ciljeva, ali i pozitivnih rezultata, stvaranje čvrste veze između hrvatskih srednjih škola i Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Vrlo je važno i razvijanje svijesti o temeljnim europskih vrijednostima, stjecanje znanja i informiranje o pravima koje učenici, ali i svi ostali građani Hrvatske, imaju kao stanovnici Europske Unije.

 

U našoj je školi tijekom prošle školske godine na programu sudjelovalo 36 učenika gimnazije i ekonomske škole, a mentorice su bile profesorice Irena Dodigović  Sovulj, profesorica geografije te Dijana Bogović Gulić, profesorica ekonomske grupe predmeta. Evaluaciju svih aktivnosti, kao nezavisan ocjenjivač,  proveo je Forum za slobodu odgoja, a s obzirom na to da je protekla školska godina bila vrlo nepredvidiva i izazovna, rezultatima smo izrazito ponosni.

 

Osim čestitke na stečenom statusu treba izdvojiti činjenicu da je naša škola izdvojena među prvih deset najbolje plasiranih po ostvarenom broju bodova (6. mjesto), čime su već prvom godinom provođenja stali uz bok školama koje ovaj program uspješno provode već nekoliko godina.

 

Programom su ostvarili i projektnu suradnju s još pet škola u Hrvatskoj preko eTwinning platforme  te su aktivnosti provedene na ovaj način prijavili za nacionalnu oznaku kvalitete. Rezultati prijave predane krajem lipnja stigli su ovaj tjedan i projekt je nagrađen nacionalnom oznakom kvalitete, a učenici i mentori dobili su certifikate. Sve aktivnosti koje su proveli tijekom prošle školske godine (i one provedene u školi, ali i one online) vidljive su na našoj edukativnoj Facebook stranici.

 

Dio ambasadora juniora uspješno je upisao željene fakultete pa neće nastaviti s programom dalje, ali i njihove su diplome itekako zaslužene i također će im biti uručene kada stignu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=EjKHRJ-o7lo&feature=emb_title

 

https://www.youtube.com/watch?v=nSAL2c0GF4A&feature=emb_title

 

Irena Dodigović Sovulj, prof.

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr