Select the search type
  • Site
  • Web
Search

VIJESTI

Vrijedne nagrade za učenice drugog razreda gimnazije

 

          Statističko natjecanje je natjecanje koje organizira Državni zavod za statistiku, a provodi se zadnje tri godine. Sastoji se od dva kruga državne razine natjecanja i jednog kruga europske razine. Također, postoje i dvije kategorije natjecanja: u A kategoriji su učenici trećih i četvrtih razreda, a u B kategoriji učenici prvih i drugih razreda.

 

        Naša škola je sudjelovala sva tri puta u ovom natjecanju i svake smo godine imali tim ili timove koji su prolazili u drugi krug državne razine natjecanja. Međutim, ove godine smo postigli još bolji uspjeh. Imali smo dva tima u drugom krugu natjecanja, a jedan od njih je ostvario visoko treće mjesto na drugom krugu državne razine natjecanja te, osim toga, i nagradu publike. Na europsku razinu natjecanja obično idu timovi koji su u drugom krugu državnog natjecanja bili prvi i drugi. Međutim, ove je godine jedan od timova odustao, pa je našem timu ponuđeno sudjelovanje u europskoj fazi natjecanja. Djevojke koje su surađivale na toj razini natjecanja morale su napraviti film o mladima u Europi.

 

             U četvrtak, 10. rujna 2020. godine, djevojkama su konačno uručene vrijedne nagrade za 3. mjesto na Statističkom natjecanju i nagrada publike. Vrlo smo sretni i ponosni na uspjeh naših učenica danas drugog razreda gimnazije. Učenice koje su osvojile treće mjesto na Statističkom natjecanju su Marija Šarić, Veronika Muraja i Leda Bielić. Čestitamo djevojkama i njihovoj mentorici Gordani Divić.

 

Dokumenti za preuzimanje


Povratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr