Select the search type
  • Site
  • Web
Search

Vijesti

Europska oznaka kvalitete za eTwinning projekt "Life & Money"

 

Rad učenika i nastavnika Srednje škole Novska prepoznati su na najvišem europskom nivou kroz međunarodni eTwinning projekt  "Life & Money". eTwinning je ovaj projekt nagradio  nacionalnom i europskom oznakom kvalitete. Osim Hrvatske, projekt je nagrađen u Litvi i u Portugalu što pokazuje kvalitetu virtualne suradnje učenika i nastavnika na europskoj razini.

 

Svrha projekta "Life&Money" je stavljanje snažnijeg naglaska na financijsku pismenost koja je važna za pojedinca, ali i za društvo u cjelini, pogotovo u vrijeme novih tehnologija i digitalnih transformacija. Projektom "Life & Money",  potaklo se učenike na istraživanje o novcu, proučavao se povijesni razvoj novca, a učenici su imali priliku izraditi vlastiti novac i osnovati vlastitu "banku". U sklopu projekta, učenici su sudjelovali u obilježavanju mnogih međunarodnih i europskih događaja, koje su zajedno s nastavnicom osmislili, pripremili i organizirali. Učenički interaktivni radovi, digitalni posteri, digitalne brošure, videozapisi, prezentacije, radionice, umne mape i plakati izrađeni su u različitim digitalnim alatima.

 

Učenici Mia, Elena, Luka, Marko i Leo aktivno su cijelu proteklu školsku godinu 2019./2020. radili na aktivnostima zadanima u ovom međunarodnom projektu i u vrijeme nastave na daljinu. U projektu se isprepleću sve međupredmetne teme: Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije, Osobni i socijalni razvoj, Poduzetništvo, Održivi razvoj, Zdravlje, Učiti kako učiti i Građanski odgoj i obrazovanje.

 

Tijekom projekta korištene su suvremene nastavne metode i razni oblici angažiranja učenika. Izrađene su brošure i materijali za interaktivnost projekta radi boljeg usvajanja znanja, sposobnosti i vještina učenika u području novca, financijskog opismenjavanja i financijskog zaključivanja. Na završetku projekta svi sudionici su prezentirali prikupljene podatke i diseminirali rezultate. Za navedeni uspjeh treba čestitati i projektnim partnerima: Branko Rumenović, Fatma Demir Kul Edy Bellatalla Lemia Sert, Ramune Jukneliene, Cojocari Ludmila, Ana Maria Cercel, Nada Ratković, Anita Čorak, Martina Čiček, Raquel Lombardi.

 

Aktivnosti učenika i nastavnice, Zdenke Marton, vidljive su na stranicama eTwinning Twinnspacea:

https://twinspace.etwinning.net/100111/home

 

Projekt je prijavljen za COMET nagradu i eTwinning nagradu 2021. godine. 

 

                                                                                               Zdenka Marton, prof. savjetnik

 

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr