Select the search type
  • Site
  • Web
Search

Vijesti

(Ne)Obnovljivi izvori energije

Projekt je pokrenula nastavnica Gordana Divić u suradnji s nastanicama Ivanom Došlović Pezić, Zdenkom Marton i Sanelom Louč.

Projekt je zamišljen kao jednogodišnji, ali zbog pandemije COVID-19, završetak projekta odgađamo za školsku godinu 2020./21.

CILJEVI projekta: Učenici će naučiti što je energija i kako se vrši pretvorba energije, Naučit će kako nastaje električna energija u različitim elektranama. Moći će razumjeti kako različiti izvori energije utječu na okoliš te će moći ponuditi rješenja kako poboljšati stanje na Zemlji. S druge strane, shvatit će zašto u školi uče o energiji i zašto je to važno za njihovu budućnost.

Učenici su podijeljeni u grupe i napravili su radove o različitim vrstama energije. Ti radovi mogu se vidjeti u OneNote bilježnici.

Učenici iz nekih škola uspjeli su odraditi dijelove terenskih nastava, što nama nije pošlo za rukom - spriječila nas je korona.

Međutim, iako nismo mogli obilaziti različite elektrane, uspjeli smo obilježiti Dan planeta Zemlje i  Dan obnovljivih izvora energije kroz virtualnu nastavu. Osim toga, učenici prvih razreda napravili su i projekte prezentacije o očuvanju/štednji energije, a učenici četvrtih razreda o elektranama na nuklearni pogon (fisija / fuzija).

Nadamo se uspješnom nastavku projekta.

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr