Select the search type
  • Site
  • Web
Search

Vijesti

Statistika naša svagdašnja

Ovo je bio projekt u kojem su surađivali nastavnici matematike i statistike iz cijele Hrvatske (osnovne i srednje škole). U našoj školi projektu su se priključile 4 nastavnice (Zdenka Marton, Lea Božić, Ivana Došlović Pezić i Gordana Divić - osnivač) koje su vodile svoje učenike u učenju i istraživanju statistike i vjerojatnosti.

Osnovni cilj projekta bio je da se učenici bolje pripreme na Statističku olimpijadu i time ostvare bolje uspjehe. Zahvaljujući projektu, naša je škola imala čak 10 timova učenika na tom natjecanju, od kojih su tri ušla u drugi krug natjecanja, što je veliki uspjeh.

Osim pripreme za natjecanje, učenici su svoja saznanja o zadanim temama pisali u OneNote bilježnicu kako bi to moglo koristiti svim budućim generacijama, organizirali su Večer matematike na kojoj je statistika bila dominantna tema, provodili razne ankete i statistička istraživanja uz obrade podataka.

Vrhunac projekta bilo je zajedničko druženje partnerskih škola u Rijeci (Astronomski centar, Sveučilište u Rijeci - odjel za matematiku, Trsat).

Projekt je okrunjen nacionalnom oznakom kvalitete te nagradom COMET, koju zbog spleta okolnosti nije dobila naša škola, nego škola Markantuna de Dominisa Rab.

TwinSpace projekta: https://twinspace.etwinning.net/72646/home

Dokumenti za preuzimanjePovratak

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr