Select the search type
  • Site
  • Web
Search

Vijesti

Moja, a Tvoja - MaTeMaTika

Nakon razočaranja zbog pucanja suradnje u mogućem Erasmus projektu te mogućnosti ostvarivanja nacionalnih projekata, pokrenuli smo prvi takav projekt. 

Ideja projekta bila je okupiti nastavnike iz Hrvatske koji matematatiku predaju učenicima 2. razreda gimnazije i usmjerenja sa sličnim programom kako bi motivirali učenike da kroz program matematike sami osmišljavaju zadatke iz stvarnog života koji se mogu primijeniti u tekućem nastavnom gradivu. Sve to zato da bi učenici dobili odgovor na vječno pitanje "Gdje će nam to trebati?". Po mojem skromnom mišljenju, najbolji su radovi nastali pri istraživanju kvadratne funkcije kada su učenici kroz objektiv fotoaparata /mobitela tražili parabole oko sebe. 

Rezultat projekta je online OneNote bilježnica u kojoj su svi učenički radovi.

Vrhunac projekta svakako je bilo organizirano zajedničko druženje svih partnera iz projekta na prekrasnom izletu (terenskoj nastavi) u Zagrebu, gdje su učenici posjetili Državni zavod za statistiku (+ predavanje), Muzej iluzija, PMF (odjele matematematike i geofizike) gdje su poslušali zanimljiva predavanja.

Projekt je dobio Nacionalnu oznaku kvalitete (europsku ne može, jer nije međunarodni).

TwinSpace projekta: https://twinspace.etwinning.net/24852/home

(Projekt je pokrenula nastavnica Gordana Divić.)

 

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr