Select the search type
  • Site
  • Web
Search

Vijesti

Shool as home

Osnivač projekta i organizator aktivnosti u našoj školi bila je nastavnica Gordana Divić.

Ideja projekta bila je "zaraditi" novce na prodajnim izložbama na kojima bi prodavali učeničke proizvode te taj novac uložiti u opremanje škole.

U projekt se uključilo nekoliko partnera iz nekoliko država, ali najaktiviji (uz nas, naravno) bili su partneri iz Ukrajine i Rumunjske. Svaki od partnera je u svojoj školi proveo anketu među svim učenicima o zadovoljstvu opremljenosti škole te o prijedlozima za moguća poboljšanja. Rezultat ankete u našoj školi dao je prijedlog da se knjižnica opremi u mjesto u koje će učenici rado dolaziti. Tako smo došli na ideju kupiti kutnu garnituru za knjižnicu. Kako bismo to ostvarili, organizirali smo tri prodajne izložbe (na njima smo prodavali šibe i čarape za sv. Nikolu, adventske vijence te ukrase za bor i Božićne kolače) na kojima smo prikupili dovoljno novca za opremiti knjižnicu i okrečiti jednu učionicu. Kako bi ugođaj u knjižnici bio još bolji, od lokalne tvrtke (Quercus) dobili smo LED televizor koji smo također postavili u knjižnici.

Otkako smo opremili knjižnicu kutnom garniturom i TV-om, učenici doista rado dolaze i borave u knjižnici. Usput čitaju časopise i knjige, igraju šah i slično. U svakom slučaju, od zime 2014. godine posjećenost knjižnici višestruko je porasla.

Partneri u Ukrajini uveli su u svoju školu novu tradiciju: obilježavanje tjedna njemačke kulture (prodaju slastice napravljene prema njemačkoj recepturi), a partneri u Rumunjskoj opremili su jednu učionicu i napravili eTwinning zid.

Projekt je okrunjen nacionalnom i europskom oznakom kvalitete.

TwinSpace projekta: http://new-twinspace.etwinning.net/c/portal/layout?p_l_id=28370772

Dokumenti za preuzimanjePovratak

Galerija

KONTAKTIRAJTE NAS

Tina Ujevića 2/a

44330 Novska

OIB: 21419265667

tel: 044 600 045

e-mail: ss-novska@ss-novska.skole.hr